Закон про Антикорупційний суд: комітет обіцяє

Закон про Антикорупційний суд: комітет обіцяє "закрити" спірне питання

Укрінформ
Норма закону про ВАС в частині апеляцій буде виправлена при підготовці до 2-го читання законопроекту щодо врегулювання діяльності цього суду.

Заступник голови Комітету ВР з правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв прогнозує, що норму закону «Про Вищий антикорупційний суд» в частині апеляційного розгляду справ буде виправлено при підготовці до 2-го читання законопроекту №7441, що передбачає внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям закону про ВАС, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності Антикорупційного суду. Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

«Цей законопроект (№7441 - ред.) ми рекомендували прийняти лише у першому читанні. Потім у нас буде час відредагувати це питання щодо апеляційного розгляду справ правками у цьому законопроекті, коли ми будемо готувати його до другого читання», - зазначив депутат.

Читайте також: Правила для Антикорупційного суду пройшли перше читання у Раді

Водночас він підкреслив, що у першому читанні неможливо технологічно, з огляду на вимоги регламенту, у цьому законопроекті врегулювати ситуацію із апеляційним розглядом справ підсудних ВАС у зв'язку з тим, що законопроект був зареєстрований у травні.

Водночас він назвав передчасним говорити про формулювання правок, які, можливо, будуть пропонуватися до законопроекту між першим і другим читаннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-