Порошенко подякував Латвії за незмінну підтримку суверенітету

Порошенко подякував Латвії за незмінну підтримку суверенітету

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевичса.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент висловив вдячність Латвії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, солідарність та допомогу латвійської сторони у протидії російській агресії, а також засудження та невизнання незаконної окупації Криму. Глава держави високо оцінив послідовну позицію Латвії щодо необхідності продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грібаускайте вважає, що існує велика небезпека військового вторгнення РФ

Порошенко поінформував Рінкевичса про ситуацію на Донбасі, зокрема продовження обстрілів з використанням важкого озброєння з боку контрольованих Росією бойовиків. Було обговорено перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони також звірили позиції напередодні цьогорічного Саміту Україна – ЄС та заходів у рамках липневого Саміту НАТО у Брюсселі. Глава держави подякував латвійській стороні за активну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Окрема увага була приділена рішучій протидії російському втручанню у демократичні виборчі процеси в Україні та країнах ЄС.

Глава зовнішньополітичного відомства Латвії наголосив на важливості активної міжнародної кампанії з метою звільнення українських політв’язнів з російських тюрем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-