Ми не можемо зробити посаду президента бутафорською - Турчинов

Ми не можемо зробити посаду президента бутафорською - Турчинов

Укрінформ
Під час внесення будь-яких змін до Конституції України за Президентом мають зберігатися посада Верховного Головнокомандувача Збройних сил і повноваження у сфері міжнародних відносин.

Про це заявив в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

 "Посада Верховного Головнокомандувача має залишатися за Президентом, її не можна віддавати керівнику колегіального органу. Це ж, я переконаний, стосується і міжнародних відносин... Будь-які реформи можуть бути, але Президент повинен залишитися Верховним Головнокомандувачем і відповідати за зовнішню політику", - сказав Турчинов.

Він нагадав, що не з чуток знає специфіку роботи уряду, оскільки "має досвід роботи в складний для України період в Кабінеті міністрів, в якому для прийняття будь-якого рішення необхідно заручитися підтримкою більшості членів уряду".

"А в умовах, коли необхідно приймати рішення швидко, без обговорень, коли необхідно бути в епіцентрі подій, брати одноосібно на себе відповідальність, така схема не працює", - наголосив секретар РНБО.

Читайте також: Диверсії та терор: Турчинов розповів про спроби Росії підірвати ситуацію в Україні

Говорячи про можливість внесення змін до Конституції, Турчинов зазначив, що теоретично за наявності в парламенті 300 голосів народні депутати можуть це зробити.

"Але при цьому я переконаний, що будь-які реформи, коли країна в умовах військової агресії, не повинні передбачати ліквідацію інституту президента. Ми не можемо зробити посаду президента бутафорською, залишити для неї тільки представницькі функції", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-