Диверсії та терор: Турчинов розповів про спроби Росії підірвати ситуацію в Україні

Диверсії та терор: Турчинов розповів про спроби Росії підірвати ситуацію в Україні

Укрінформ
У спробах дестабілізувати Україну зсередини Російська Федерація застосовує широкий спектр гібридних методів і засобів, зокрема терор і диверсії.

Про це заявив  в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна" секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"Одне з головних завдань Росії - це внутрішня дестабілізація нашої країни. Вони розуміють, що у них немає сьогодні можливості безкарно, без жорсткого опору, забезпечити свій воєнний наступ. Тому їхній головний пріоритет - спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини. Посіяти паніку, хаос, зламати готовність українців до опору. Для цього використовується широкий арсенал засобів - від інформаційної війни до банального терору", - сказав він.

Як приклади такого терору він навів замахи на колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова, громадянську активістку і військовослужбовця Аміну Окуєву, а також зірвану в ході спецоперації Служби безпеки України спробу вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. "Все це - ланки одного ланцюга", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Турчинов припускає провокації Росії на Азовському узбережжі

"Арсенал засобів гібридної війни, проведеної в нашому тилу, доволі широкий. Це і підживлення, скажімо так, радикальних сил, які декларують готовність до силових сценаріїв зміни влади. Це і спроба створення розгалуженої агентурної мережі для проведення терористичних і бойових операцій, забезпечення їх російськими спецслужбами зброєю та боєприпасами... Додайте до цього потоки інформаційного бруду і дезінформації, потужні кібератаки, безперервну енергетичну і економічну війну і т.д. Ось далеко не повний сегмент внутрішніх гібридних загроз, яким постійно повинна протистояти наша країна ", - розповів Турчинов.

Він нагадав і про "справу Савченко". "Ви знаєте, ця тема відійшла на задній план, але хто передавав зброю Рубану і Савченко? Хто? Це підконтрольні ФСБ підрозділи на окупованому Донбасі, які були задіяні для озброєння так званого українського підпілля. Це не бутафорія, а реальна зброя, здатна привести до величезних кривавих жертв серед цивільних людей. Саме такий розвиток подій необхідний кремлівським кураторам", - зазначив секретар РНБО.

При цьому Турчинов підкреслив, що Служба безпеки України протистоїть спробам РФ дестабілізувати обстановку в регіонах, яких не торкнулася війна, і проводить по країні локальні антитерористичні операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-