У

У "дорожню карту" включені 57 євроінтеграційних проектів - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
У 2018 році в "дорожню карту" законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію з ЄС включено 57 законопроектів.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вийшли на спільну "дорожню карту" законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Я хочу приєднатися до подяк колег з уряду щодо спільної роботи над євроінтеграційними законами минулого року - ми з вами спільно прийняли 23 євроінтеграційні закони. В "дорожню карту", яку ми з вами узгодили, на цей рік ми включили 57 законопроектів. І думаю, можна з впевненістю сказати про те, що ця "дорожня карта" працює, адже з 57 проектів, узгоджених 28 лютого цього року, ми вже ухвалили 12, серед них п'ять у другому читанні і сім - в першому", - сказала урядовець.

Читайте також: У Кабміні очікують розширення доступу потенційних інвесторів до майна

Вона також окреслила пріоритетні завдання на 2018 рік для подальшої політичної інтеграції України з ЄС: "Зосередимось цьогоріч на чотирьох основних сферах - щодо інтеграції України в енергетичні ринки ЄС, до єдиного цифрового ринку ЄС, на співробітництві в сфері юстиції, свободи і безпеки, та взаємодії у сфері митного співробітництва і технічного регулювання".

Водночас Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна змогла поліпшити свої позиції у світових рейтингах, пов'язаних із легкістю ведення бізнесу і конкурентноспроможністю.

"Якщо коротко, то це 81-ше місце зараз у глобальному рейтингу конкурентоспроможності та 76-е місце в Doing business", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-