Клімкін відмовився коментувати призначення Петра Литвина послом у Вірменії

Клімкін відмовився коментувати призначення Петра Литвина послом у Вірменії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ не впливає на призначення послів, але стежитиме за тим, як новопризначений Посол України у Вірменії керуватиме посольством у цій країні.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з главою МЗС Латвії Едгаром Рінкевичсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно призначення посла у Вірменії - зрозуміло, що це виключно в компетенції президента», - сказав Клімкін.

Він додав, що чув критичні зауваження на адресу новопризначеного посла у Вірменії, які прозвучали сьогодні у ВР, але зауважив, що для нього буде некоректно це коментувати.

«Що стосується нашої компетенції, як МЗС, щодо керівництва посольством (у Вірменії - ред.) - ми будемо міцно тримати в руках», - запевнив Клімкін.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко призначив Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Вірменія Петра Литвина.

Читайте також: Товарообіг України з Латвією у першому кварталі зріс на 37% - Клімкін

Литвин із травня 2012 року був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України. Під час проведення АТО - командувач військ сектору "Д". Литвина звинувачували в тому, що в серпні 2014 року він залишив бійців поблизу Іловайська. Водночас Тимчасова слідча комісія Верховної Ради не знайшла підтвердження цієї інформації.

Петро Литвин - молодший брат екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-