Екс-депутат попросився свідчити у справі про держзраду Януковича

Екс-депутат попросився свідчити у справі про держзраду Януковича

Укрінформ
Екс-депутат Андрій Артеменко має намір надати свідчення в Оболонському районному суді у рамках розгляду справи про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Януковича Віталій Сердюк.

"Провів зустріч з Андрієм Артеменком. Наполягатимемо на його допиті у справі про втрату Криму в Оболонському районному суді міста Києва, а також у справі Майдану. Чи зможе заслухати його свідчення Оболонський райсуд Києва ми побачимо вже 21.06.18 р." - написав Сердюк.

За його словами, Артеменко також написав відповідну письмову заяву з проханням допитати його в Оболонському райсуді.

Читайте також: Екс-охоронець Януковича стверджує, що на Майдані хотіли підірвати бензовоз

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня 2017 Президент підписав указ про припинення громадянства народного депутата Артеменка. Підставою став закон "Про громадянство", який не передбачає подвійного громадянства в Україні.

Сам Артеменко підтвердив, що має громадянство Канади. На цій підставі 16 травня парламент достроково позбавив його повноважень депутата.

29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про проведення спеціального судочинства щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.5 ст.27, ч.3 ст.110(пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території і державного кордону України), ч.5 ст.27, ч.3 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-