Геращенко сподівається, що закон про статус зниклих безвісти буде вже цього тижня

Геращенко сподівається, що закон про статус зниклих безвісти буде вже цього тижня

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко сподівається, що протягом цього тижня парламентарії у цілому ухвалять закон "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти".

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Сподіваюся, вже цього тижня буде прийнято в цілому закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти»", - зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що 4 роки тому Президент призначив її своєю уповноваженою з мирного врегулювання на Донбасі. “За 4 роки я провела сотні міжнародних зустрічей, ключовою темою яких була безпекова і гуманітарна ситуація на Донбасі, звільнення заручників, пошук зниклих безвісти. За останній рік, з червня 2017-го, я подала 10 законопроектів, що стосувалися соціально-економічних питань Донбасу, заручників і політв’язнів, засудження агресивної зовнішньої політики РФ. 8 з них були ухвалені в цілому (три закони та п'ять постанов ). Ще 3 законопроекти були підготовлені раніше і ухвалені в першому читанні”, - зазначила перший віце-спікер.

Геращенко нагадала, що для соціального захисту політв'язнів і заручників та їхніх родин, надання державної правової допомоги визволеним заручникам, був зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" і низка інших ініціатив. А з червня 2017 р. вона скерувала 25 депутатських запитів, що стосувалися проблематики регіону, до інших органів влади. "За цей рік мою адресу прийшло 517 звернень, з них 55 щодо заручників і політв’язнів", - написала перший заступник Голови ВР.

Читайте також: Українські «берегині» в Берліні: Місія «Повернути заручників»

Вона повідомила, що за цей час майже 80 раз відвідувала зону конфлікту. При цьому найголовнішою подією року вона назвала визволення 75 українських заручників (74 в грудні 2017-го і одного військового в січні 2018-го).

“У ВР за моєї ініціативи працює неформальна «Мінська платформа», яка стала майданчиком для депутатів різних груп і фракцій для дискусії й пошуку шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі. За цей рік відбулося 9 засідань групи, важливих дискусій, присвячених зближенню позиції фракцій, в т.ч. й для ухвалення президентського закону про реінтеграцію. В рамках «платформи» зустрічаємося з міжнародними партнерами, безпосередньо залученими до проблематики мирного врегулювання, зокрема, зі спецпредставником США з питань України К.Волкером”, - нагадала Геращенко, яка вже три роки представлє українську сторону в гуманітарній підгрупі в Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-