Два законопроекти про створення Антикорупційного суду Рада може розглянути в четвер

Два законопроекти про створення Антикорупційного суду Рада може розглянути в четвер

Укрінформ
Фракція БПП наполягає, що парламент має розглянути 21 червня законопроекти "Про утворення Вищого антикорупційного суду" та "Про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів".

«Андрій Володимирович, звертаємося до вас, щоб комітет у середу міг розглянути (відповідні законопроекти - ред.), і в четвер уже в сесійній залі прийняти законопроекти, які завершать створення антикорупційної інфраструктури», - підкреслив Герасимов.

Він зазначив, що законопроект «Про утворення Вищого антикорупційного суду» буде внесений у парламент у вівторок і буде визначений як невідкладний.

Читайте також: БПП відкидає звинувачення про "таємні поправки" у законі про Антикорупційний суд

Як відомо, 7 червня парламент ухвалив закон про "Вищий антикорупційний суд", 9 червня він був підписаний Головою ВР Андрієм Парубієм, 11 червня - Президентом Петром Порошенком. Закон набув чинності 14 червня.

Водночас, як зазначав раніше міністр юстиції Павло Петренко, парламенту також потрібно ухвалити "технічний" закон про створення Вищого антикорупційного суду - закон про констатацію створення суду, як вимагає Конституція.

14 червня Президент Петро Порошенко подав до Вищої ради правосуддя проект закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-