Законопроект про запуск ВАС може бути поданий у Парламент 19 червня - Порошенко

Законопроект про запуск ВАС може бути поданий у Парламент 19 червня - Порошенко

Укрінформ
Законопроект про запуск роботи Вищого антикорупційного суду (ВАС) у понеділок, 18 червня розгляне Вища рада правосуддя і, якщо висновок буде позитивним, у вівторок, 19 червня, документ буде направлений в Парламент.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

"У понеділок в порядку денному Вищої ради правосуддя знаходиться мій законопроект про імплементацію рішень закону про Антикорупційний суд і запуск Антикорупційного суду" - сказав він.

При цьому він висловив сподівання, що висновок ВРП щодо законопроекту буде позитивним.

"І це дасть мені можливість, не гаючи жодного дня, уже у вівторок цей законопроект зареєструвати у Верховній Раді", - зазначив Порошенко.

Він також зауважив, що визначить проект закону як невідкладний та проситиме народних депутатів проголосували його у першому читанні і в цілому.

Крім того, Президент додав, що вже звернувся до Уряду й Мінфіну про виділення коштів на створення цього суду.

Читайте також: Порошенко подав до ВРП законопроект про створення антикорупційного суду

Як відомо, 7 червня парламент ухвалив закон про "Вищий антикорупційний суд", 9 червня він був підписаний Головою ВР Андрієм Парубієм, 11 червня — Президентом Петром Порошенком. Закон набув чинності 14 червня.

Водночас, як зазначав раніше міністр юстиції Павло Петренко, парламенту також потрібно ухвалити “технічний” закон про створення Вищого антикорупційного суду - закон про констатацію створення суду, як вимагає Конституція.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-