Порошенко: Питання політв'язнів у РФ стало ключовим на зустрічі з послами G7 та ЄС

Порошенко: Питання політв'язнів у РФ стало ключовим на зустрічі з послами G7 та ЄС

Укрінформ
Петро Порошенко під час зустріч з послами країн “Великої сімки” та Європейського Союзу наголосив на необхідності консолідації міжнародних зусиль задля звільнення незаконно утримуваних українських політичних в'язнів у Росії.

Про це Порошенко повідомив у Twitter.

«Питання українських політичних в'язнів та осіб, яких незаконно утримують в Росії, стало одним з ключових під час моєї зустрічі з послами країн G7 та ЄС. Наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль для їх якнайшвидшого звільнення», - написав він.

Окрім того, на сайті глави держави повідомляється, що під час зустрічі Порошенко відзначив, що українське питання є безумовно консолідуючим елементом у зовнішній політиці держав G7.

Читайте також: Стан здоров’я Сенцова: Денисова розказала, як Москалькова збирає "папірці"

Також Президент наголосив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності та політики санкцій у зв'язку із триваючою російською агресією є дуже важливою.

Як повідомлялося, за даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-