Клімкін вітає домовленість про нову назву Македонії

Клімкін вітає домовленість про нову назву Македонії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав Македонію і Грецію з досягненням історичної домовленості щодо спірної назви Македонії.

Про це Клімкін написав у Twitter.

"Вітаю Македонію і Грецію з досягненням історичної домовленості. Зустрічаючись 11.04 в Охриді з друзями (міністром закордонних справ Македонії -Ред.) Н.Дімітровим  і (міністром закордонних справ Греції. - Ред) Н.Котзіасом, був впевнений, що необхідне рішення буде знайдене. Цивілізовані країни сповідують європейські підходи", - написав Клімкін.

Читайте також: Греція та Македонія домовилися щодо спірної назви

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що Греція та Македонія досягли домовленості у вирішенні суперечки щодо спірної назви Македонії.

Прем’єр-міністр Македонії Зоран Заєв повідомив, що нова назва - Республіка Північна Македонія – буде винесена на загальнонаціональний референдум восени цього року.

Суперечка про назву Македонії - держави, що виникла після розпаду Югославії в 1991 році, триває понад 25 років. Греція вимагає зміни назви сусідньої країни, щоб уникнути плутанини з північним регіоном Греції - Македонією. Греція також застерігає Скоп'є від будь-яких територіальних претензій на всю історичну Македонію, що знаходиться в Греції. Через це Афіни блокують вступ Македонії в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-