Гройсману пропонують закрити справу скандального чиновника МОЗ

Гройсману пропонують закрити справу скандального чиновника МОЗ

Укрінформ
Дисциплінарна комісія не вбачає дисциплінарного проступку у висловлюваннях заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського стосовно програми лікування українців за кордоном і пропонує закрити провадження.

Відповідне рішення за результатами засідання комісії оголосив її голова, керівник Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В даному випадку комісія не вбачає дисциплінарного проступку і пропонує Прем'єр-міністру закрити дисциплінарне провадження щодо Лінчевського», - сказав Ващенко.

Він додав, що це питання розглядатиметься на засіданні Кабінет міністрів, куди направлять відповідний висновок.

Читайте також: Слова Лінчевського використали в політичних іграх – Супрун

Водночас Ващенко зауважив, що висловлювання Лінчевського місять ознаки порушення загальновизнаних норм етичної поведінки, але у законодавстві питання відповідальності за таке порушення не врегульоване.

"Висловлювання Лінчевського містять ознаки порушення загальновизнаних норм етичної поведінки... Разом з тим комісія зауважує, що питання відповідальності саме за порушення етичної поведінки не врегульовано чинним законодавством. Виходячи з цього, комісія пропонує розглянути це питання та прийняти рішення", - додав Ващенко.

Він зауважив, що комісія врахувала висновки експертів щодо аналізу стенограми виступу Лінчевського на засіданні Рахункової палати та результати дослідження Нацагентства з питань держслужби.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном.

Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський начебто заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський пізніше запевнив, що його слова були вирвані з контексту.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 4 червня доручив порушити дисциплінарне провадження щодо Лінчевського.

На минулому засіданні 7 червня дисциплінарна комісія направила на проведення державної експертизи стенограму засідання Рахункової палати на предмет оцінювання висловлювань Лінчевського.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-