Глава ЦВК найбільших кіберзагроз на виборах чекає з України, а не з-за кордону

Глава ЦВК найбільших кіберзагроз на виборах чекає з України, а не з-за кордону

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський переконаний, що найбільш серйозні кіберзагрози на майбутніх виборах походитимуть не з-за кордону, а безпосередньо з території України.

Про це зазначається у прес-релізі ЦВК, який є у розпорядженні Укрінформу.

"На жаль, ніхто не здатен сильніше дискредитувати українські вибори і підірвати довіру суспільства до їхніх результатів, ніж українські політики", - сказав Охендовський.

За його словами, найбільша небезпека і найбільш серйозні кіберзагрози українським виборам будуть походити не з території РФ чи США, а "будуть традиційно з’являтися з території самої України".

Голова ЦВК також переконаний, що потреби України у кібернетичному захисті підготовки та проведення майбутніх виборів будуть чи не найвищими у світі. Він не виключає, що ситуація з кіберзагрозами на наступних виборах буде подібною до використання так званого "адмінресурсу".

"Можна прогнозувати, що деякі майбутні штаби будуть намагатися отримати доступ і до каналів передачі, і до самої інформації, якою будуть оперувати організатори виборів. Мабуть, жоден штаб не буде гребувати можливістю викривлення інформаційного простору шляхом поширення фейкових новин та дезінформації відносно інших кандидатів", - зауважив Охендовський.

Читайте також: Вибори-2019: ЦВК просить 36 мільйонів на кібербезпеку

Водночас він підкреслив, що якщо на друге припущення щодо фейкових новин ЦВК безпосереднього впливу не матиме, то унеможливити перше – одне з пріоритетних завдань Центрвиборчкому.

Як повідомлялося, раніше у ЦВК заявили про потребу 36 млн грн, щоб гарантувати кібербезпеку виборів 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-