Вибори-2019: ЦВК просить 36 мільйонів на кібербезпеку

Вибори-2019: ЦВК просить 36 мільйонів на кібербезпеку

Укрінформ
Центральна виборча місія потребує 36 млн грн, щоб гарантувати кібербезпеку виборів 2019 року.

Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський під час круглого столу "Кіберзагрози для виборчого процесу в Україні", організованого за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), повідомили Укрінформу у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

Зокрема, Охендовський зазначив, що ще не всі державні органи зрозуміли серйозність викликів, які стоятимуть і перед ЦВК, і перед Україною наступного року. За словами Охендовського, попри всі зусилля Комісії, торік їй так і не вдалося переконати ані уряд, ані Верховну Раду в тому, що для успішної протидії сучасним кіберзагрозам Центральній виборчій комісії необхідно мати і сучасне обладнання.

Читайте також: Розслідування щодо Охендовського призупинили, але не завершили - глава САП

“У результаті зараз, як і рік тому, потреба у коштах на закупівлю відповідного обладнання продовжує становити близько 36 млн грн. Без запровадження нового обладнання та нових підходів до захисту власних інформаційних ресурсів у 2019 році Центральній виборчій комісії буде складніше гарантувати той рівень кібербезпеки виборів, який ми змогли гарантувати у 2014-му. Діяти у цьому напрямку потрібно вже зараз – до осені цього року", – заявив Охендовський. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-