Єврокомісар: ЄС ще вивчає закон про Антикорупційний суд, бо

Єврокомісар: ЄС ще вивчає закон про Антикорупційний суд, бо "диявол" - у деталях

Укрінформ
Євросоюз вітає і позитивно оцінює голосування в Україні щодо створення Вищого антикорупційного суду, але остаточна версія закону ще вивчається.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган у понеділок у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Маємо добру новину, що український парламент остаточно ухвалив законопроект про створення Вищого антикорупційного суду. Звичайно, далі ключовою є імплементація. А також ми повинні побачити деталі цього закону. Адже було багато поправок, а «диявол» завжди в деталях. Особливо, якщо йдеться про Україну...», - заявив єврокомісар.

Відтак, він зауважив, що треба вивчити реальний зміст закону.

«Загалом ми вітаємо факт, що нині, після багатьох невдалих спроб, закон про антикорупційний суд було ухвалено», - наголосив Ган.

Він також заявив, що ЄС зосереджений на тому, щоб Україна отримала більше закордонних інвестицій для забезпечення свого економічного зростання, що вимагає інтенсифікації боротьби з корупцією.

Читайте також: Ситник вважає, що фігуранти корупційних справ намагатимуться "встигнути до ВАС"

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про вищий антикорупційний суд», який 7 червня ухвалила Верховна Рада.

Закон визначає засади організації та діяльності ВАС як вищого спеціалізованого суду в системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Положення закону погоджені з МВФ і Венеціанською комісією та надають право голосу міжнародним експертам у доборі антикорупційних суддів.

Президент переконаний, що Вищий антикорупційний суд вдасться створити цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-