Ситник вважає, що фігуранти корупційних справ намагатимуться

Ситник вважає, що фігуранти корупційних справ намагатимуться "встигнути до ВАС"

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що захист фігурантів справ, які розслідує бюро, намагатиметься зробити так, щоб їхні справи потрапили до суду першої інстанції, а не до Вищого антикорупційного суду.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли буде створено суд, і почнуть справи в суд передаватися... Я думаю, що буде дуже цікавий період, коли буде зрозуміло, що суд от-от запрацює і я думаю, буде дуже повальне бажання, у сторони захисту по провадженнях, якомога швидше закінчити провадження, щоб потрапити не в антикорупційний суд, а в суд першої інстанції, так як зараз. Звичайно, що час покаже, але коли  буде зрозуміло, що в найближчій перспективі - тижні, місяці, - буде запущено антикорупційний суд, мені здається, буде суттєве пожвавлення сторони захисту в частині якомога швидшого закінчення справи, щоб не потрапити у Вищий антикорупційний суд", - сказав Ситник.

Він зазначив, що зараз у багатьох судах є затягування розгляду справ або просто справи не розглядаються.

Читайте також: Ситник назвав журналістське розслідування справи Онищенка "цікавим матеріалом"

"Сподіваюся, що створення Вищого антикорупційного суду цю проблему вирішить", - додав Ситник.

Директор НАБУ уточнив, що "якщо подивитися на динаміку розгляду справ в судах, то дуже по багатьох справах сторона захисту буде зацікавлена скерувати справи саме не (у ВАС - ред.)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-