Ситник назвав журналістське розслідування справи Онищенка

Ситник назвав журналістське розслідування справи Онищенка "цікавим матеріалом"

Укрінформ
Результати журналістського розслідування проекту "Слідство.Інфо", в рамках якого опубліковано листування депутата-втікача Олександра Онищенка з політиками та чиновниками, є "цікавим матеріалом".

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Онищенко дуже давно почав робити гучні заяви і було зареєстровано провадження за результатами цих заяв. Багато разів пропонувалося пану Онищенку дати покази і передати ці матеріали, але він цього не робив та обмежився виключно заявами. Коли з'явився цей репортаж, до нас з’явився журналіст, який займався цим розслідуванням. Ця заява лягає в основу того провадження, яке ми розслідували, тому це все перевіряється в рамках того провадження, яке не було закрито", - сказав Ситник, відповідаючи на запитання, чи проводиться розслідування щодо Онищенка за опублікованою проектом "Слідство.інфо" інформацією.

Директор НАБУ заявив, що наразі ніяких прогнозів щодо термінів не буде робити, але зазначив, що журналістський "матеріал цікавий". "Ми його долучили до матеріалів провадження", - сказав Ситник, додавши, що також були допитані особи, які спілкувалися з Онищенком і отримували ці матеріали.

"Там розслідування йде, думаю, буде достатньо цікаво", - додав Ситник.

Читайте також: "Газова справа" Онищенка: суд підтвердив дозвіл на заочне розслідування

Як повідомлялося, проект журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" у травні опублікував листування народного депутата Олександра Онищенка та інших політиків і чиновників, де обговорювалися різні дії корупційного характеру. Зазначалося, що листування було отримане на французькому курорті Куршевель у грудні 2016 року під час зустрічі з Онищенком. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-