Розенко: Ворогам України і Польщі зарано відкорковувати шампанське

Розенко: Ворогам України і Польщі зарано відкорковувати шампанське

Укрінформ
Стратегічне партнерство між Україною і Польщею діє і йому нема альтернативи.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час виступу біля Меморіалу жертв тоталітаризму в Харкові в суботу, де був присутній віце-прем'єр Польщі Пьотр Глінський, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні ми можемо з упевненістю констатувати, що стратегічне партнерство між Україною і Польщею діє і йому нема альтернативи. Між нашими народами не існує жодних проблемних питань, які ми були б не здатні владнати шляхом діалогу в дусі дружби і добросусідства", - зазначив Розенко.

Він відзначив, що останнім часом негативні емоції почали вгамовуватися і обидві сторони проявили відкритість до подальшої конструктивної співпраці, зокрема, в питаннях історичної пам’яті.

"Але якими б ті емоції не були - нашим спільним дороговказом має бути прагнення жити в мирі і злагоді, будувати наші відносини на тому, що об`єднує, а не ділить. Наш спільний ворог – путінська Росія - підступний і хоче, щоб ми ніколи не дійшли згоди з чутливих питань нашого історичного минулого. Але я переконаний, Путіну і нашим ворогам ще зарано відкорковувати шампанське, бо наші народи вміють робити правильні висновки з історії. Так, історію ми не змінимо, але можемо творити сучасне і майбутнє", - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Віце-прем'єри України й Польщі вшанували пам'ять жертв сталінізму

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня у Харкові віце-прем’єр-міністри України та Польщі Павло Розенко та Пьотр Глінський взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Катинського злочину. Вони поклали вінки до Меморіалу жертвам тоталітаризму, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та взяли участь у богослужінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-