Вища кваліфікаційна комісія суддів довела свою ефективність – Рада Європи

Вища кваліфікаційна комісія суддів довела свою ефективність – Рада Європи

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України запровадила та успішно провела досконалу процедуру обрання суддів до складу Верховного Суду, вважає Спеціальний радник генсека Ради Європи в Україні Режи Брійя.

Про це він сказав в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Представник Ради Європи зазначив, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України відіграє одну із вирішальних ролей у реформуванні судової системи України. Адже Комісія відповідає за добір нових суддів, кваліфікаційне оцінювання всього судового корпусу та проводить конкурсні процедури.

«Мене вразила робота, проведена ВККС України за останні два роки. Досвід Комісії під час обрання суддів Верховного Суду є справді унікальним для європейських країн. Усі уважно спостерігали за цим процесом – як в Україні, так і за її межами, за роботою Комісії. Комісія запровадила досконалу процедуру обрання суддів до складу Верховного Суду, засновану на найвищому рівні професійної компетентності та доброчесності... Я вважаю, що ВККСУ виконала це завдання ефективно та успішно», - зазначив Брійя.

Читайте також: ВККСУ вже готова проводити конкурс до Антикорупційного суду

Нагадаємо, що за методологію, яка застосовувалась під час конкурсу до Верховного Суду, зараз Комісія проводить кваліфікаційне оцінювання всього судового корпусу України, конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, а також проведе конкурс до Вищого антикорупційного суду. 

«Це є серйозним викликом, і я переконаний, що Комісія продовжуватиме виконувати ці дуже непрості завдання професійно та ефективно», - підкреслив Спеціальний радник Генерального секретаря Ради Європи в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-