ВККСУ вже готова проводити конкурс до Антикорупційного суду

ВККСУ вже готова проводити конкурс до Антикорупційного суду

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів готова провести на високому рівні всі процедури конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду України.

Про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, коментуючи рішення парламенту, інформує прес-служба ВККСУ на сторінці у Facebook

«Комісія готова провести всі процедури конкурсу на посади суддів до Вищого антикорупційного суду України на високому рівні», - прокоментував рішення парламенту Козьяков, якого цитує прес-служба комісії. 

Читайте також: Гройсман обіцяє швидко знайти гроші на Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційних суд» і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду. 

Зокрема, законом встановлений перелік вимог до кандидатів в антикорупційні судді. Кандидати повинні володіти знаннями, практичними навичками та відповідати чотирьом спеціальним вимогами, зокрема: мати стаж роботи на посаді судді не менше п'яти років, науковий ступінь у сфері права та стаж наукової роботи у сфері права щонайменше сім років, досвід професійної діяльності адвоката щонайменше сім років.

З метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів у встановленні відповідності кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду критеріям професійної етики, доброчесності, тощо утворюється громадська рада міжнародних експертів у складі 6 членів, які призначаються ВККС виключно на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-