Гройсман обіцяє швидко знайти гроші на Антикорупційний суд

Гройсман обіцяє швидко знайти гроші на Антикорупційний суд

Укрінформ
Уряд забезпечить фінансування створення Вищого антикорупційного суду (ВАС).

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав в ефірі телеканалу "112 Україна”, повідомляє Укрінформ.

“Все, що залежить від уряду – щодо фінансування, оргпитань, будемо робити дуже швидко. Я зацікавлений в тому, аби суд запрацював якнайшвидше", - сказав Гройсман.

За його словами, створення ВАС – це питання довіри і здатності влади приймати рішення, які дадуть можливість будувати механізми справедливості в країні. “Це великий крок посилення довіри з боку західних партнерів. Вдячний депутатам парламенту за їх позицію. У парламенту є потенціал прийняття важливих рішень для держави і суспільства», - сказав глава уряду.

Читайте також: Порошенко: Ухвалення закону про ВАС - спільна перемога українського народу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційний суд» і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Відповідний законопроект №7440 підтримали 317 депутатів за мінімально необхідних 226.

Президент Петро Порошенко одразу ж закликав уряд та Міністерство фінансів забезпечити фінансування створення Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-