Рада ухвалила нову редакцію закону про дипслужбу

Рада ухвалила нову редакцію закону про дипслужбу

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону "Про дипломатичну службу України" з урахуванням пропозиції Президента Петра Порошенка щодо позбавлення себе контрольних повноважень при призначенні послів.

За ухвалення закону з урахуванням пропозицій президента проголосувало 226 мінімально необхідних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повертаючи вказаний закон для повторного розгляду, глава держави вважає, що пропонований закон не може бути підписаний через його невідповідність Конституції України, Закону України "Про комітети Верховної Ради України", правовим позиціям Конституційного суду України.

Зокрема Рада підтримала пропозицію Президента відхилити положення, згідно з яким міністр закордонних справ вносить Президентові подання про призначення послів, постійних представників України при міжнародних організаціях після проведення консультацій у Комітеті ВР із питань закордонних справ. Президент у вето наголошував, що вищенаведене положення не відповідає Конституції України та конституційним повноваженням парламенту і комітету, зокрема.

Крім того, парламент підтримав пропозицію Президента щодо позбавлення Кабінету міністрів повноважень щодо визначення статусу, завдань та функцій спеціальних місій, а також делегацій на сесії міжнародних організацій. 

Читайте також: Парламент обрав свого аудитора НАБУ

Як повідомлялося, 27 квітня Президент застосував право вето та повернув на повторний розгляд, ухвалений Радою 5 квітня закон "Про дипломатичну службу".

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що компромісом в ухваленні пропозицій Президента до тексту закону стала домовленість про те, що Президент видасть указ щодо порядку представлення кандидатів у посли на комітеті із міжнародних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-