Парламент обрав свого аудитора НАБУ

Парламент обрав свого аудитора НАБУ

Укрінформ
Верховна Рада обрала Володимира Василенка  своїм представником у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Таке рішення підтримали 289 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Оголошую про визначення Василенка Володимира Андрійовича членом комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України. Прошу комітет оформити процедуру за наслідками прийнятого нами рішення" - зазначив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Спочатку Голова ВР поставив на рейтингове голосування двох кандидатів, запропонованих комітетом з питань запобігання та протидії корупції,  - правозахисника, партнера компанії «Бейкер та Маккензі», громадянина США Томаса Файєрстоуна та українського правознавця-міжнародника, заслуженого юриста України, Надзвичайного і Повноважного посла України, доктора юридичних наук професора Володимира Василенка. Кандидатуру Василенка при цьому підтримали 276 народних депутатів, за Файєрстоуна проголосували 208 нардепів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада втретє провела конкурс на представника у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності НАБУ. Від парламенту на новий конкурс подали документи п'ять кандидатів. Серед них - два пенсіонери, правозахисник, адвокат з Ізраїлю та колишній прокурор США.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд

6 червня антикорупційний комітет ВР подав на розгляд парламенту дві кандидатури на аудитора НАБУ - правозахисника, партнера компанії «Бейкер та Маккензі», громадянина США Томаса Файєрстоуна та українського правознавця-міжнародника, заслуженого юриста України, Надзвичайного і Повноважного посла України, доктора юридичних наук професора Володимира Василенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-