Представник Ягланда назвав позитивні зміни у судовій системі України

Представник Ягланда назвав позитивні зміни у судовій системі України

Укрінформ
Позитивні зміни у судовій системі України не означають, що мета судової реформи повністю досягнута.

Про це сказав представник генерального секретаря Ради Європи Режи Брійя під час конференції "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки", що відбулась у Києві з нагоди другої річниці судової реформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того, як два роки тому були внесені зміни до Конституції України в частині правосуддя та інших законів, Рада Європи вбачає позитивні зміни у судовій системі України. Але це не означає, що мета судової реформи повністю досягнута. Це означає те, що вже досягнуто неймовірно великих результатів та є готовність України продовжувати роботу у цьому ж напрямку", - наголосив представник генерального секретаря Ради Європи.

При цьому він відзначив, що одним із позитивних результатів судової реформи є новий Верховний суд.

"Я слідкую за рішеннями новоствореного Верховного суду. Вони якісні, обгрунтовані та побудовані на засадах верховенства права", - сказав Брійя.

Читайте також: Завдяки судовій реформі довіра українців до судів зросла з 5% до 12% - USAID

Він також підкреслив, що надалі під час реалізації судової реформи показниками успіху в короткостроковій перспективі стане більша кількість виконання рішень Європейського суду з прав людини та менша кількість позовів у цей суд. В довгостроковій перспективі - підвищення довіри громадян до судової влади.

"Я хочу висловити свою підтримку судовій реформі України, а також запевнити, що Рада Європи надалі працюватиме та надаватиме підтримку Україні, поки остання вона буде вбачати у цьому необхідність", - сказав Брійя.

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування USAID, довіра громадян України до судової влади та судів зросла з 2015 року по 2017 рік із 5% до 12%, що є найбільшим показником зростання серед інших гілок влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-