Венеціанська комісія оцінила судову реформу в Україні

Венеціанська комісія оцінила судову реформу в Україні

Укрінформ
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо позитивно оцінює зміни, які відбулись упродовж останніх двох років в рамках судової реформи в Україні.

Про це він заявив під час конференції «Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки» у п'ятницю, 1 червня, в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна вже подолала чималий шлях, аби забезпечити у своїй судовій системі європейські стандарти. Однак цей процес довготривалий, він ще не завершений», - сказав голова Венеціанської комісії.

Читайте також: Венеціанська комісія наполягає на створенні в Україні Антикорупційного суду

Він відзначив, що всі законодавчі зміни, які були ухвалені в Україні у рамках судової реформи, відбулись за підтримки та за погодження Венеціанської комісії, і зараз українське суспільство повинно їх реалізувати. За словами Букіккіо, зараз йде мова не лише про державні органи та установи, а й суспільство в цілому. На його думку, першочергово до змін має бути готовим суспільство.

«Я прихильник покрокових змін. Не все одразу. Люди мають бути готові до змін. Ми задоволені судовою реформою в Україні. Але цей процес ще не завершений. Потрібно надалі працювати. Зараз я про це говорю як представник Венеціанської комісії», - підкреслив Букіккіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-