У Берліні очікують пояснень щодо справи Бабченка

У Берліні очікують пояснень щодо справи Бабченка

Укрінформ
У німецькому уряді чекають від України роз'яснень по справі інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це сказав у п'ятницю на брифінгу в Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми чекаємо роз'яснень і сподіваємося їх отримати. Після цього ми дамо свою оцінку", - заявив він.

Зайберт відзначив, що в уряді були "здивовані" тим, як справа обернулася. Він підкреслив, що йдеться про серйозне звинувачення, а саме про заплановане вбивство журналіста, що було б тяжким злочином проти свободи преси, що має викликати у всіх занепокоєння. Зайберт закликав не забувати, що замах планувався на журналіста, який через своє критичне ставлення до російської влади не почував себе у безпеці у своїй країні, Росії, і був вимушений виїхати в Україну. "Це мають з'ясувати", - підкреслив представник уряду ФРН. 

Крім того, офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар повідомила, що це питання обговорювалося у ході київських зустрічей глави відомства Хайко Мааса в четвер, у тому числі з Президентом Петром Порошенком. Міністр радий, що Бабченко живий, але вважає, що ця справа "викликає багато запитань", тому має бути розслідування на основі правових методів, сказала Адебар.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Луценко і Грицак зустрінуться з послами G7 у справі Бабченка

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали у Києві організатора вбивства журналіста.

У четвер, 30 травня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що він і голова СБУ Василь Грицак зустрінуться з послами G7 для роз'яснень по справі інсценування вбивства Бабченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-