Антикорупційний суд: Венеціанська комісія проводить переговори з Києвом

Антикорупційний суд: Венеціанська комісія проводить переговори з Києвом

Укрінформ
Венеціанська комісія проводить переговори з українською владою щодо участі міжнародних експертів у процесі відбору кандидатів до Вищого антикорупційного суду України.

Про це повідомив під час прес-конференції голова Венеціанської комісії Джанні Буккікіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що ідуть переговори, сподіваюся, що вони дадуть позитивний результат»,- сказав він.

«Перше питання, по якому йдуть переговори - це вага міжнародного компоненту членів цієї комісії щодо прийняття рішень. Друге питання - хто буде цими міжнародними агенціями та цими міжнародними організаціями, які відбиратимуть кандидатів в цю комісію»,- додав Буккікіо.

На думку голови Венеціанської комісії, довіра до майбутнього Антикорупційного суду в українських громадян і міжнародної спільноти залежатиме саме від процесу відбору до нього майбутніх суддів.

Читайте також: Холодницький прогнозує, що Антикорупційний суд запрацює не раніше лютого

«Саме  для цього ми і запропонували участь міжнародних експертів у цьому процесі відбору, щоб процес був нейтральним»,- зазначив Буккікіо.

Він також наголосив на якомога скорішому створенні в Україні Антикорупційного суду, оскільки корупція в нашій державі залишається досить великою проблемою.

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному тижні, що розпочнеться 5 червня, Рада продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» та має намір ухвалити його в цілому.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії. Упродовж пленарного четверга, 24 травня, депутати розглянули 1272 поправки із 1927, які надійшли до законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-