Порошенко на зустрічі з Бабченком: Ми навчилися захищати країну та її громадян

Порошенко на зустрічі з Бабченком: Ми навчилися захищати країну та її громадян

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з журналістом Аркадієм Бабченком, замах на вбивство якого вдалося розкрити Службі безпеки України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на зустрічі були присутні голова СБУ Василь Грицак та Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Успішну операцію СБУ та порятунок журналіста від загибелі Глава держави назвав третім днем народження Аркадія, а також «днем народження великої 45-мільйонної нації, яка склала іспит на державність».

«Ми нарешті навчилися захищати. Захищати країну, захищати її громадян і робити це надзвичайно професійними зусиллями нової СБУ, яка здатна складати іспити будь-якої складності», - наголосив Президент.

Читайте також: СБУ показала затримання організатора "вбивства Бабченка"

«Я сьогодні пишався, що я є Президентом такого народу. За тебе переживали не тільки в редакціях, не тільки ЗМІ і телебачення – я бачив як люди плакали сьогодні і були щасливі, коли вони почули цю новину під час спільної прес-конференції Голови Служби безпеки України і Генерального прокурора. Вони раділи як за себе», - додав Петро Порошенко, зазначивши, що незважаючи на те, що цей іспит не пройшли окремі особи, важливо, що «його склала нація».

Читайте також: Буря емоцій: як журналісти ATR дізналися, що Бабченко живий

Глава держави висловив тверде переконання, що такі атаки здійснюються для дестабілізації ситуації в країні: «Для того, щоб показати неефективність влади. І, безумовно, для того, щоб вбити тих, кого Росія боїться найбільше».

Він повідомив Бабченку, що доручив голові СБУ організувати цілодобову охорону для нього і його родини. «Бо Москва не заспокоїться. В мене, так само, як і в тебе, з цього приводу немає жодних ілюзій», - додав Президент.

Читайте також: "Кілер Бабченка" мав іще одне завдання від російських замовників - СБУ

Операцію СБУ з порятунку журналіста та запобіганню значної кількості терактів, що планувалася тими ж людьми, Глава держави назвав не лише успішною, а й блискучою, адже вдалося уникнути витоку інформації.

«Але принципова позиція зараз – завершити слідство, отримати інформацію не лише про організатора, а й про замовників, які на сьогоднішній день будуть намагатися продовжувати ці дії проти України», - наголосив Президент.

Читайте також: Є докази причетності спецслужб РФ до вбивств в Україні - Ар’єв

Генеральний прокурор України Юрій Луценко доповів Главі держави, що зараз тривають слідчі дії, а злагоджену роботу СБУ під час проведення спецоперації Генпрокурор назвав «атестатом зрілості СБУ і всіх, хто їм допомагав».

Читайте також: У Європарламенті з полегшенням дізналися, що Бабченко живий

У свою чергу Аркадій Бабченко зазначив, що його заслуга в операції досить невелика.

«Люди дійсно працювали і за це я хотів би сказати їм дякую. Дякую СБУ за те, що вони врятували моє життя. Але це все ж не так важливо, як те, що попередили більш масштабні теракти, тому що вони хотіли робити щось більше. ФСБ працює, ФСБ заходить, гроші сюди заходять і гібридну війну вони ведуть. І це, звісно, не варто недооцінювати», - також наголосив журналіст.

Читайте також: СБУ два місяці готувала спецоперацію з Бабченком

Бабченко також висловив переконання, що такі операції потрібні, щоб люди і світ нарешті почали розуміти що таке путінський режим.

«Слава Богу, що все завершилося саме так. Те, що я зараз тут сиджу і що я живий – це все заслуга СБУ. Адже якби не було цієї спецоперації, вони б мене реально вбили і це зрозуміло. Друзі, давайте нарешті розуміти з ким ми маємо справу. Давайте нарешті розуміти що собою являє путінська Росія зразка 2018, 2014 і 2020, і 2025 років. Давайте, нарешті, зрозуміємо. Слава Богу, що Захід починає розуміти», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-