СБУ показала затримання організатора

СБУ показала затримання організатора "вбивства Бабченка"

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України показала затримання підозрюваного в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка.

Відповідний ролик оприлюднений на каналі СБУ у Youtube.

Українською спецслужбою задокументовано, що для реалізації цього цинічного плану спецслужбами РФ був завербований громадянин України "Г", який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців для скоєння низки терористичних актів з численними жертвами.

"На виконання завдання російських спецслужб він запропонував своєму знайомому – колишньому учаснику АТО на сході України за 30 тисяч доларів США здійснити вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, причому як завдаток ним було передано 15 тис доларів США", - цитує главу СБУ Василя Грицака прес-служба відомства

Також спецслужба оприлюднила запис розмови в момент передачі грошей можливим організатором замаху його "виконавцю", роль якого виконував чоловік, з яким слідству, за словами генпрокурора Юрія Луценка, "вдалося домогтися співробітництва".

Раніше повідомлялося, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок, 29 травня, трьома пострілами у спину в Києві на порозі власної квартири. За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий.

Читайте також: ГПУ: організатора “вбивства" Бабченка затримали, замовники - в Росії

Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство Бабченка, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-