У Європарламенті з полегшенням дізналися, що Бабченко живий

У Європарламенті з полегшенням дізналися, що Бабченко живий

Укрінформ
У Європарламенті з великим полегшенням дізналися, що журналіст Аркадій Бабченко живий, але наголошують на загрозах та небезпеці, яким продовжують піддаватися критики режиму Путіна.

Про це від імені найбільшої у Європарламенті політичної групи Європейської народної партії (ЄНП) заявив депутат від Чехії Яромир Штетіна, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"З великим полегшенням ми дізналися, що російський журналіст Аркадій Бабченко, який вважався убитим у Києві учора, живий. Ми продовжуватимемо відслідковувати пояснення від української влади про причини інсценування цього вбивства відомого критика режиму Путіна", - наголосили в ЄНП.

Водночас, як відзначив європарламентарій, незважаючи на позитивне завершення цієї ситуації, необхідно зберігати увагу до інших справ залякування та переслідування журналістів  в Росії.

Штетіна нагадав, що з 2000 року в РФ було вбито більше сотні журналістів.

Читайте також: Буря емоцій: як журналісти ATR дізналися, що Бабченко живий

Як повідомляв Укрінформ, у середу Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві, за даними СБУ, замовили російські спецслужби. Згодом з'ясувалося, що інсценування вбивства журналіста було спецоперацією СБУ. За словами Грицака, виконавця замаху на вбивство Бабченка затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-