Засідання Україна-НАТО продемонструє Росії єдність союзників – Пристайко

Засідання Україна-НАТО продемонструє Росії єдність союзників – Пристайко

Укрінформ
У НАТО вважають «неподобством» блокування Угорщиною євроатлантичної інтеграції України, що підриває єдність серед союзників на користь Росії.  

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі сказав глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

"Кожний із виступаючих підкреслив, що така ситуація, м’яко кажучи, є "неподобством", і НАТО має зробити усе можливе, щоб засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів відбулася (у рамках саміту НАТО 11-12 липня у Брюсселі – ред.). Це має бути сигналом тим же самим росіянам щодо єдності НАТО у підтримці України, її суверенітету», - наголосив посол.

Пристайко висловив упевненість, що така позиція союзників чітко зрозуміла й угорській стороні.

Глава Місії України при НАТО повідомив, що у вівторок у Нью-Йорку запланована зустріч міністрів закордонних справ України і Угорщини, під час якої глава МЗС Павло Клімкін вкотре спробує урегулювати "мовне" питання з угорською стороною. Дипломат також повідомив, що, не зважаючи на супротив офіційного Будапешта, міністр оборони України Степан Полторак візьме участь у міністерському засіданні НАТО 7 червня, зокрема, у частині розгляду питання про місію Альянсу в Афганістані "Рішуча підтримка".

Але, зазначив посол, засідання КУН на рівні міністрів цього разу проведено також не буде.

"Особливо нас турбує те, що воююча країна з 2016 року не проводила засідання Комісії з НАТО на рівні міністрів оборони. І це блокування угорців – є зловживання не лише принципом консенсусу, але й зловживання співпрацею на рівні міністерств оборони. Це неподобство", - заявив Пристайко. 

Читайте також: Посол України при НАТО: Угорщина доводить ситуацію до абсурду

Посол також додав, що засідання Комісія Україна-НАТО сьогодні було скликано терміново, щоб погодити позиції з українською стороною напередодні зустрічі Ради НАТО-Росія, що пройде наприкінці тижня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-