Угорщина проігнорувала розгляд у НАТО свого

Угорщина проігнорувала розгляд у НАТО свого "мовного шантажу" - Фріз

Укрінформ
У Парламентській асамблеї НАТО чітко усвідомлюють, що блокування Угорщиною євроатлантичної інтеграції України є «шантажем».

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу сказала голова постійної делегації України при Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

«Ми не спілкувалися з огляду на те, що під час обговорення цього питання у комітеті з цивільного виміру угорська делегація не була присутня», - зауважила голова української делегації в ПА НАТО.

Вона також відзначила, що парламентські делегації, які послідовно підтримують Україну, чітко розуміють, що нинішні дії Угорщини з блокування євроатлантичної інтеграції Києва є «виключно шантажем».

«Всі розуміють, що будь-яких обмежень для вивчення  етнічними меншинами своїх мов не існує», - зазначила вона.

Фріз наголосила, що в Парламентській асамблеї НАТО визнають, що Україна є надійним і послідовним партнером Альянсу.

«У політичній площині в Парламентській асамблеї готові підтримувати Україну щодо набуття членства в НАТО», - переконана народний депутат.

Читайте також: У Польщі вважають, що конфлікт Угорщини з Україною може вирішити Столтенберг

Голова української делегації також повідомила, що Київ у вимірі діяльності ПА НАТО продовжуватиме акцентувати увагу світової спільноти на агресивних діях та нових агресивних проявах з боку РФ відносно демократичних країн, включаючи підтримку тероризму, кіберзагрози, дезінформаційні кампанії.

Як повідомляв Укрінформ, 25-28 травня у Варшаві пройшла весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-