Комісія Україна-НАТО у Брюсселі проведе засідання на рівні послів

Комісія Україна-НАТО у Брюсселі проведе засідання на рівні послів

Укрінформ
У понеділок, 28 травня, відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

Про це поінформував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час засідання Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Пізніше сьогодні у Брюсселі пройде засідання Комісії НАТО-Україна на рівні послів», - заявив глава Альянсу, відповідаючи на запитання голови делегації України в ПА НАТО Ірини Фріз, чому в НАТО блокують зустрічі з Україною на міністерському та вищому рівнях, але водночас планують провести цього тижня засідання з представниками агресивної Росії.

Говорячи про блокування з боку Угорщини євроатлантичної інтеграції України, Столтенберг відзначив, що перебуває у тісному контакті з Президентом України Петром Порошенком та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

«Ми продовжимо надавати допомогу та підтримку Україні», - запевнив генсек НАТО.

Відносно претензій угорської сторони до України щодо мовної статті закону про освіту, глава Альянсу вкотре висловив сподівання, що Київ і Будапешт вирішать цю проблему якнайскоріше.

Читайте також: У НАТО вважають, що Росія "відійшла від мови розуму"

«Дуже важливо визнавати право кожної меншини вивчати рідну мову, але вони повинні мати можливість вивчати державну мову», - зауважив Столтенберг.

Як відомо, цього тижня у Брюсселі планується проведення засідання Ради НАТО-РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-