Посол пояснив, чому в Україну один за одним їдуть президент і глава МЗС Німеччини

Посол пояснив, чому в Україну один за одним їдуть президент і глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Візити до України глави німецької держави та її зовнішньополітичного відомства свідчать про те, що Україна залишається одним з  пріоритетів зовнішньої політики ФРН.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявив посол України в ФРГ Андрій Мельник.

«Цей подвійний візит до Києва глави держави і шеф-дипломата Німеччини упродовж лише одного тижня - це максимально чіткий сигнал підтримки особисто президента Петра Порошенка та реформаторських зусиль керівництва держави й уряду. Водночас, це  свого роду «жовта картка» усім тим, хто хибно стверджує про нібито «втому» чи «розчарування» від України в Європі загалом та в Німеччині зокрема», - вважає посол. 

На його переконання, такий потужний “політичний десант” з Берліна має насамперед дуже глибоке символічне значення: Україна належить до  пріоритетів зовнішньої політики ФРН, займаючи важливе місце в коаліційній угоді новоствореного федерального уряду. Той факт, що протягом 4 днів двоє топ-високопосадовців з Німеччини - федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр та федеральний міністр закордонних справ Гайко Маас - здійснюють повноцінні візити до України, Мельник назвав без перебільшення історичною подією, яка не має аналогів у новітній історії вітчизняної дипломатії та нашої держави. 

Читайте також: У Берліні пройшли акції проти політичних “друзів Росії”

Не менш символічною, на його думку, є і географія двох візитів. У той час як  Штайнмаєр, окрім столиці, відвідає також Львів з головним акцентом на тісній європейській приналежності України та культурної близькості з Німеччиною, у центрі уваги глави МЗС Мааса перебуватиме російська агресія на сході - тож саме тому міністр цілий день проведе поряд з лінією фронту, щоб  активізувати зусилля для якнайшвидшого припинення воєнної інтервенції. 

«Тож ми не маємо жодних сумнівів у тому, що саме Німеччина як найпотужніша країна в ЄС та економічний мотор Європи, її вище керівництво - насамперед, особисто федеральний канцлер Ангела Меркель - і надалі відіграватиме головну роль адвоката України всередині Євросоюзу, у тому числі щодо збереження санкційного тиску на Росію як державу-агресора”, - підсумував Мельник. 

Як уже повідомляло агентство, Штайнмаєр здійснить візит до України 29-30 травня, Маас – 31 травня-1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-