РНБО ввела санкції проти представництва “РІА Новини” в Україні

РНБО ввела санкції проти представництва “РІА Новини” в Україні

Укрінформ
РНБО України запровадила санкції проти представництва ФДУП РАМИ "РИА Новости" у Києві та заблокувала доступ до Інтернет-ресурсу rian.com.ua.

Про це свідчать дані Додатку №2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Представництво Федерального державного унітарного підприємства "Российское агентство международной информации "Российское информационное агентство (РИА) "Новости" (Представництво ФГУП РАМИ "РИА "Новости"), код ЄДРПОУ 26599980, м. Київ, вул. Станіславського, 3, кв. 50", - йдеться у переліку юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

Згідно з документом, вводяться наступні санкції терміном на три роки: блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; заборона збільшення розміру статутного капіталу господарських товариств, підприємств, у яких резидент іноземної держави, іноземна держава, юридична особа, учасником якої є нерезидент або іноземна держава, володіє 10 і більше відсотками статутного капіталу або має вплив на управління юридичною особою чи її діяльність.

Читайте також: Україна ввела санкції проти 1748 фізичних та 756 юридичних осіб

Також серед обмежувальних заходів - "блокування Інтернет-провайдерами доступу до Інтернет-ресурсу rian.com.ua".

Такі ж санкції введені і проти компанії ТОВ "Інтерселект" (код ЄДРПОУ 39449831, м. Київ, вул. М. Василенка, 10), яка, за даними СБУ, діє під брендом "РИА Новости Украина".

Як відомо, ФГУП РАМИ "РИА Новости" -  колишня медіагрупа зі штаб-квартирою у Москві, нині бренд "МИА "Россия сегодня".

Як повідомляв Укрінформ, співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою Автономної Республіки Крим 15 травня провели обшуки в офісах, які використовуються інформаційним ресурсом "РИА Новости Украина" та місцях проживання окремих його функціонерів. В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України, було затримано громадянина України Кирила Вишинського, який вважається керівником інформаційного ресурсу "РИА Новости Украина".

Читайте також: Суд призначив дату розгляду апеляції на арешт Вишинського

Правоохоронці встановили, що у 2014 році за вказівкою генерального директора МИА "Россия сегодня" Дмитра Кисельова керівником українського представництва цієї структури був призначений громадянин України Кирило Вишинський. Ним було засновано низку юридичних осіб, у тому числі ТОВ "Інтерселект", яке діяло під брендом "РИА Новости Украина", що  було зроблено для приховування російських джерел фінансування ресурсу та зв’язку вказаної структури з московським офісом МИА "Россия сегодня".

Оперативники спецслужби зафіксували, що навесні 2014 року Вишинський виїхав до АР Крим, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" взяв особисту участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та приєднання півострова до РФ. За свої дії на користь країни-агресора у травні 2014 року К. Вишинський закритим указом президента РФ нагороджений медаллю "За заслуги перед Отечеством".

Після повернення до Києва Вишинський залучив підпорядкованих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-