Суд призначив дату розгляду апеляції на арешт Вишинського

Суд призначив дату розгляду апеляції на арешт Вишинського

Укрінформ
Розгляд апеляційної скарги адвокатів Кирила Вишинського, керівника "РИА Новости-Украина", якому оголошено підозру в держзраді і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, призначено на 29 травня.

Про це повідомляє портал Судова влада України.

"У зв'язку із численними зверненнями представників ЗМІ щодо надання інформації, повідомляємо: Апеляційним судом Херсонської області 29 травня 2018 року о 15.45 год. розглядатиметься кримінальне провадження за апеляційною скаргою захисників в інтересах підозрюваного у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) Кирила Вишинського, керівника "РІА Новини-Україна", на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду від 17.05.2018 року про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський міський суд 17 травня 2018 року обрав для керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 липня включно без можливості внесення застави.

Читайте також: Вишинський відмовився коментувати російську медаль "За повернення Криму"

15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано. 16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де розташований офіс прокуратури АРК, яка веде його справу. Під час судового засідання в Херсонському міському суді, де розглядалося клопотання про обрання Вишиниському запобіжного заходу, захист просив обрати для Вишинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням браслета.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-