Європарламент заохочує Раду до голосування за Антикорупційний суд

Європарламент заохочує Раду до голосування за Антикорупційний суд

Укрінформ
У Європарламенті вітають початок фінального етапу голосування у Верховній Раді України законопроекту про вищий антикорупційний суд, наголошуючи, що це є передумовою для надання країні фінансової допомоги.

Про це заявили депутати Європарламенту голова делегації ЄП до комітету парламентської асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті, Міхал Галер (доповідач по Україні) та Ельмар Брок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Україна повинна імплементувати рекомендації Венеційської комісії, особливо щодо юрисдикції суду та процесу обрання суддів. Це є однією з передумов для продовження міжнародної та європейської фінансової підтримки України», - йдеться у заяві.

Як наголосили європарламентарії, ухвалення цього закону має бути доповнено скасуванням електронного декларування для активістів у сфері боротьби з корупцією.

Читайте також: Антикорупційний комітет ВР не зміг провести засідання

«Ці заходи допоможуть завершити головну антикорупційну реформу та стати вагомим кроком на шляху до виборів у 2019 році», - переконані депутати ЄП.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні народні депутати розпочали розгляд у другому читанні президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-