Антикорупційний комітет ВР не зміг провести засідання

Антикорупційний комітет ВР не зміг провести засідання

Укрінформ
Засідання Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції 23 травня не відбулося через відсутність кворуму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, із 24 членів комітету на засіданні були присутності лише восьмеро. Для кворуму необхідна присутність щонайменше 13 членів комітету.

За 20 хвилин після початку засідання перший заступник голови Комітету Юрій Савчук сказав, що на кворум очікуватимуть до 15:30.

На засіданні планувався зокрема розгляд питання про обговорення інформації щодо результатів розгляду документів поданих кандидатами для участі у кваліфікаційному відборі представника від Верховної Ради України у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України та визначення кандидатів, які допускаються до участі у кваліфікаційному відборі.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада втретє проводить конкурс на представника у члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Першого разу Комітет з питань запобігання та протидії корупції обрав кандидатом на цю посаду прокурора США Роберта Сторча. Проте голови фракцій БПП та Народного Фронту без жодного конкурсу, у порушення регламенту внесли на голосування в зал також кандидатуру британського приватного детектива Найджела Брауна. Після гучних скандалів та декількох голосувань ані Сторч, ані Браун не набрали достатньої кількості голосів.

Читайте також: ВР взялася за Антикорупційний суд, до проекту закону – майже 2000 поправок

Другий конкурс завершився рекомендацією колишнього американського прокурора Марти Борщ, іспанського прокурора Карлоса Кастресани, української правозахисниці Олександри Яновської та українського адвоката Сергія Гончаренка. Аналогічно, жоден із кандидатів не отримав достатньої підтримки в парламенті; найбільше голосів набрала Олександра Яновська, яка наразі призначена суддею Верховного Суду.

На початку травня 2018 року на сайті Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції було опубліковано перелік кандидатів та їхніх документів. Згідно з документом, від парламенту на новий конкурс подалися п'ять кандидатів. Серед них - два пенсіонери, правозахисник, адвокат з Ізраїлю та колишній прокурор США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-