ВР взялася за Антикорупційний суд, до проекту закону – майже 2000 поправок

ВР взялася за Антикорупційний суд, до проекту закону – майже 2000 поправок

Укрінформ
Верховна Рада почала розгляд у другому читанні президентського законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" (№7440).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час наших консультацій зі спеціалістами Венеційської комісії ми змогли узгодити 13 із 14 рекомендацій. Але на жаль, ми не змогли всі правки влагодити...  По тій позиції, де нема на сьогодні узгодження (повноваження громадської ради міжнародних експертів - ред.), Комітет з питань правової політики та правосуддя прийняв рішення винести її на розсуд залу. У мене є пропозиція, щоб ми ті позиції, які - на розсуд залу, поставили на завершення, перед голосуванням (за законопроект): щоб ми спочатку пройшли всі узгоджені позиції і мали змогу і час узгодити під час розгляду законопроекту", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій, пояснивши хід розряду проекту закону.

Він нагадав, що до законопроекту є 1925 правок, а за даними голови профільного комітету, 1927 правок.

"Очевидно, ми сьогодні тільки зможемо почати розгляд, головна робота буде завтра. І, очевидно, дискусії в нас будуть складні. Ми будемо мати змогу проводити дискусії з нашими колегами з Венеційської комісії, і сьогодні протягом розгляду цього закону, але основна позиція полягає в тому, щоб ті, які неузгоджені, ми залишили на останній етап обговорення", - додав Парубій.

Читайте також: Гройсман розповів про технічні можливості ухвалення закону про Антикорупційний суд

Водночас спікер зазначив, що повноваження громадської ради міжнародних експертів у доборі кандидатів Антикорупційного суду буде "окремою темою" і висловив переконання, що парламентарії зможуть знайти консенсус щодо неї.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440).

1 березня 2018-го Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-