Мінінфраструктури спільно з Nokia хоче впроваджувати цифрову інфраструктуру

Мінінфраструктури спільно з Nokia хоче впроваджувати цифрову інфраструктуру

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів у вівторок у Берліні переговори з керівництвом компанії Nokia щодо цифрової інфраструктури.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

“Ми домовилися про створення робочої групи, в рамках якої опрацюємо системи електродронового так званого е-port”, - повідомив міністр.

Мета - поєднати всі види транспорту в одне ціле в контексті цифрового управління. За твердженням самої Nokia, яка “дуже зацікавлена в налагодженні співпраці з Мінінфраструктури”, це може бути “дуже цікавий продукт, який буде користуватися попитом не лише в самій Україні, а й успішно продаватися в усьому світі”.

Читайте також: Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Омелян вірить, що ці міжнародні напрацювання, які вже реалізовані в рамках залізничної, автомобільної, морської галузі, повинні бути поєднані з метою максимально ефективного управління і перетворення України на транзитну державу, де транзитні вантажі проходитимуть фізично без зниження швидкості, затримок на митницях, перевірок правоохоронних органів, та інших бюрократичних перепон, які гальмують торгівлю та бізнес.

Читайте також: Омелян анонсував наступного місяця міжнародний аудит морської галузі України

Очільник Мінінфраструктури перебуває в Німеччині з метою участі у саміті Міжнародного транспортного форуму-2018, який проходитиме в Лейпцигу 23-25 травня. Там у нього заплановані двосторонні зустрічі та презентація інвестиційних можливостей нашої держави.

Інтерв'ю з міністром читайте на сайті Укрінформу незабаром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-