Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Омелян анонсував проект з мультимодального переміщення транзитної пошти

Укрінформ
Кабінет Міністрів України сьогодні, 16 травня, схвалив постанову щодо реалізації пілотного проекту з мультимодального переміщення транзитних поштових відправлень.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Робимо реальні кроки, щоб реалізувати транзитний потенціал України! Рік важкої праці і сьогодні на засіданні Кабміну схвалили постанову, ініційовану спільно МІУ та ДФС, про реалізацію пілотного проекту з мультимодального переміщення транзитних поштових відправлень", - повідомив урядовець.

За його словами, майже всі успішні національні пошти (серед яких, пошти Німеччини та Нідерландів, Гонконгу та Сінгапуру, країн Балтії, Казахстану, Грузії) активно працюють у так званому мультимодальному форматі. У цій моделі великі e-commerce партнери направляють консолідовані вантажі (вантаж, що перевозиться одним транспортним засобом, але складається з декількох партій товарів, призначених різним одержувачам - ред.) в транзитну країну, в якій поштовий оператор його обробляє, сортує та направляє вже індивідуальні поштові відправлення до країн призначення за найвигіднішими та найшвидшими маршрутами.

"Укрпошта, наш національний оператор, вже в 2017 році опрацювала більше 1 млн кг транзитних поштових відправлень - Ігор Смілянський та його команда збільшили цей перспективний бізнес у порівнянні з 2016 роком втричі! Це добрий старт, однак вірю, що в 2018-19 роках Україна має шанс значно наростити ці обсяги та стати активним гравцем і в мультимодальному переміщенні транзитної пошти", - зазначив Омелян та наголосив, що схвалення постанови стане поштовхом і для розвитку вантажної авіа-інфраструктури країни, яка потребує розширення для реалізації таких проектів розвитку.

"Впевнений, що продовжимо привертати інтерес світових лідерів і до перспективних проектів в Україні", - сказав міністр.

Читайте також: Уряд продовжив діяльність Централізованої закупівельної організації

Омелян пригадав приклад Естонії з населенням у 1,3 млн осіб, в якій національна пошта країни генерує 100 млн євро доходу, з яких 29 млн євро - саме транзитні операції з доставки поштових відправлень до майже 100 країн світу.

Він також додав, що у Малайзії схожий пілотний проект національної пошти у 2017 привабив багатомільйонні інвестиції Alibaba Group, яка запускає там тепер цілу Digital Free Trade Zone.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-