Антикорупційний суд: Геращенко назвала умову для ухвалення закону цього тижня

Антикорупційний суд: Геращенко назвала умову для ухвалення закону цього тижня

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко виключає можливість відмови парламенту ухвалити Закон «Про Вищий антикорупційний суд» і зазначає, що початок його розгляду залежатиме від результатів переговорів з МВФ.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не знаю на цю хвилину відповіді на те, чи ми сьогодні заходимо в розгляд питання по Антикорупційному суду, чи у четвер. Але цей процес точно стартуватиме цього тижня», - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що Голова ВР Андрій Парубій у вівторок проводить переговори з представниками Міжнародного валютного фонду щодо погодження положення законопроекту, яке стосується громадської ради міжнародних експертів. «Як тільки буде там знайдено порозуміння, повірте, зала зразу перейде до голосування, до розгляду законопроекту у 2-му читанні», - сказала перший віце-спікер.

Водночас Геращенко наголосила, що термін, протягом якого парламент розглядатиме законопроект, буде залежати від процедури розгляду поправок депутатів до законопроекту.

«У нас є всі шанси, як цього тижня прийняти законопроект, якщо буде прийнято рішення, що ми пройдемо його по процедурі adhoc, що ті позиції, з яких є компроміс, буде прийнято залою, то у нас є всі шанси прийняти цього тижня. Якщо ж буде прийнято рішення іти по поправкам, то це займе кілька днів і ми приймемо закон у перший тиждень червня», - сказала депутат.

Наступний пленарний тиждень розпочинається за календарним планом 5 червня.

Читайте також: Парубій сказав, скільки Раді треба часу для голосування за Антикорупційний суд

Як повідомлялося, парламент у вівторок планує почати розгляд у 2-му читанні законопроекту ? 74440 «Про вищий Антикорупційний суд».

21 травня Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя підготував до 2-го читання текст законопроекту за виключенням положень, що стосуються громадської ради міжнародних експертів та процедури подолання її вето на кандидатів у Антикорупційні судді.

У вівторок Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує провести три раунди переговорів із МВФ щодо узгодження цих положень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-