Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому європейська ідея для українців – не просто гасло

Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому європейська ідея для українців – не просто гасло

Укрінформ
Європейська ідея для українського народу є не просто гаслом, а щоденною боротьбою, оскільки саме за вибір європейської ідентичності ми розплачуємося військовою агресією Росії.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції під час урочистого прийняття Представництва ЄС в Україні з нагоди святкування Дня Європи, повідомив у Facebook офіс віце-прем'єра.

"Саме за вибір європейської ідентичності та рішучу відмову від радянського минулого ми щоденно розплачуємося військовою агресією Російської Федерації. Тому європейська ідея для українського народу – це не просто гасло, це щоденна боротьба", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що сьогодні українці крок за кроком втілюють свої мрії. У цьому контексті віце-прем'єр нагадала, що зовсім недавно багато хто скептично ставився до запровадження безвізового режиму для українських громадян, який наразі вже став нормою нашого життя.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе каже, що без гендерної рівності розвитку не буде

"Ще зовсім недавно нашим головним торговельним партнером була Росія. Зараз це - ЄС. Ще зовсім недавно ми і мріяти не могли, що наші товари будуть конкурентними в Європі. Зараз ми відкрили для українського бізнесу ринок, який становить понад 500 мільйонів споживачів», - акцентувала Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що попереду ще багато роботи, а ключовим завданням влади є продовження та нарощування темпу реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-