Парубій відкрив ранкове засідання Ради

Парубій відкрив ранкове засідання Ради

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У сесійній залі зареєструвалися 332 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, на початку пленарного засідання парламенту планує розглянути проект постанови № 6129 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату".

Пленарне засідання Верховної Ради / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Після цього порядком денним традиційно передбачено розгляд питань ратифікації. У цьому блоці Рада має намір ухвалити два урядових законопроекти "Про ратифікацію Генеральної угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони" (№ 0145) і "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень" (№ 0153).

Далі парламентарії можуть ухвалити у першому читанні проект закону № 8116 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підстав проведення експертизи".

Друге читання у середу має пройти нова редакція законопроекту № 2386а-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині".

Також депутати планують розглянути проект постанови № 6586 "Про затвердження голови та складу Національної комісії з радіаційного захисту населення України".

Читайте також: Рада розгляне законопроект про трансплантацію

Окрім того, у першому читанні заплановано розгляд законопроекту № 5054 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист", і проекту № 2545 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо звільнення від кримінальної відповідальності судді".

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-