Керівника

Керівника "РИА Новости-Украина" Вишинського судитимуть як громадянина України

Укрінформ
Судити затриманого СБУ керівника РИА «Новости - Украина» Кирила Вишинського доцільніше як громадянина України.

Про це заявив під час брифінгу в Києві заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особа має подвійне громадянство. Крім процесуальних дій, розглядатиметься і питання позбавлення його громадянства", - сказав Кононенко.

Відповідаючи на уточнююче запитання - якого саме громадянства можуть позбавити Вишинського, - Кононенко зауважив: "Українського можем, але судити його краще як громадянина України".

Представник СБУ також уточнив, що 53 тисячі євро, які отримав Вишинський за підривну діяльність, це лише доведена цифра. "За нашими оперативними даними, сума щомісячно сягає більше 100 тисяч євро", - уточнив він.

Читайте також: Вишинський фактично очолював підпільний офіс "Россия сегодня" в Україні - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України 15 травня провела обшук у київському офісі РИА «Новости - Украина». За даними прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Правоохоронці встановили, що медіаструктури використовувалися країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Затримано керівника РИА «Новости - Украина» Кирила Вишинського. Під час обшуку у Вишинського було знайдено паспорт громадянина РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-