Суд продовжив арешт Надії Савченко на 2 місяці

Суд продовжив арешт Надії Савченко на 2 місяці

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу народному депутату Надії Савченко у вигляді тримання під вартою без застави на два місяці, до 13 липня.

Відповідне рішення оголосив суддя Павло Слободянюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання. Продовжити дію запобіжного заходу до 13 липня," - сказав Слободянюк.

Він додав, що застосування запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки, на думку суду, не забезпечить належну процесуальну поведінку депутата.

Раніше адвокат Савченко Юлія Ткач зазначила, що кілька осіб готові взяти її підзахисну на поруки, серед яких - народний депутат Сергій Мельничук, мати і сестра Савченко і її помічник Тетяна Проторченко.

Сама ж Савченко заявила, що тримання під вартою заважає її роботі народного депутата і попросила забезпечити їй можливість працювати у Верховній Раді, а також доставляти її на зустрічі з виборцями.

"Я нікуди тікати не збираюся. Не бачу сенсу тримати мене під арештом", - наголосила депутат.

Читайте також: Савченко вимагає, щоб її з СІЗО возили у Раду та по всій Україні

Як відомо, Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. 

Савченко оголосила голодування з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-