Геращенко розповіла, про що говорила із президентом ПА ОБСЄ

Геращенко розповіла, про що говорила із президентом ПА ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко закликала ПА ОБСЄ підтримати позицію щодо фіксації у моніторинговому звіті БДІПЛ ОБСЄ незаконності виборів президента РФ в Криму.

Про це вона написала на сторінці у Facebook за результатами зустрічі в понеділок з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі і його колегами - депутатами парламентів європейських країн 

«Ключові теми нашої зустрічі - безпекова, гуманітарна, екологічна ситуація на Донбасі і в Криму, порушення там прав людини. Закликала ПА ОБСЄ і європейських політиків підтримати позицію, що в моніторинговому звіті БДІПЛ ОБСЄ повинно бути зафіксовано незаконність виборів в окупованому Криму», - зазначила Геращенко.

Також вона закликала ПА ОБСЄ активніше долучитися до питання звільнення заручників і політв'язнів, і влітку під час сесії у Берліні ухвалити резолюцію з вимогою звільнення політв'язнів Кремля, в якій перерахувати «конкретні прізвища українців і кримських татар - бранців тюрем РФ і на окупованих територіях». 

Окрім того, Геращенко разом із головою української парламентськоі делегаціі в ПА ОБСЄ, головою фракції "БПП" у ВР Артуром Герасимовим обговорили хід реформ і демократичні процеси в Україні.

За словами віце-спікера, делегація ОБСЄ під час свого візиту на схід України побувала на Донбасі, де в районі КПВВ «Мар'їнка» на власні очі почула і побачила, як «виконується» контрольованими РФ бойовиками перемир'я. «Політики ледь не потрапили під ворожий обстріл, чули звуки канонади бойовиків, що гатили по цивільним населеним пунктам», - зазначила віце-спікер ВР..

Читайте також: Геращенко назвала три теми для обговорення з Волкером у Києві

Як повідомлялося, раніше на брифінгу у парламенті президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі наголосив, що у звіті ОБСЄ щодо президентських виборів у Росії є посилання на попередній документ щодо підтримки неподільності та суверенітету України.

До цього на погоджувальній Раді Геращенко закликала Раду проголосувати на цьому тижні проект заяви-звернення до ОБСЄ щодо виборів президента РФ у Криму, підготовлений, зокрема, за участю громадської мережі «ОПОРА».

За словами Геращенко, у звіті ОБСЄ відсутні будь-які згадки щодо незаконності проведення виборів президента РФ у Криму. Геращенко наголосила, що найближчими днями має бути підготовлений остаточний звіт ОБСЄ щодо президентських виборів у РФ.

Фото: Ірина Геращенко, Фейсбук  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-