Мінські угоди: Президент Словенії знає, де шукати

Мінські угоди: Президент Словенії знає, де шукати "ключик" до Москви

Укрінформ
Словенія підтримуватиме міжнародні санкції проти Російської Федерації, якщо росіяни не будуть виконувати Мінські домовленості.

Про це заявив президент Словенії Борут Пахор під час спільної із Президентом Петром Порошенком прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Словенія абсолютно підтримуватиме всі санкції за умови, якщо Росія не буде дотримуватися виконання Мінських угод. Це є, на мою думку, єдиний інструмент поки що, яким ми володіємо і яким ми можемо управляти для досягнення поставленої мети”, - запевнив він.

За його словами, зважаючи на нинішню ситуацію, санкції проти РФ потрібні.

Водночас Пахор розраховує, що майбутні зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона з Володимиром Путіним будуть ефективними, і російський президент погодиться виконувати Мінські угоди.

Читайте також: Миротворці ООН допомогли би вирішити ситуацію на Донбасі - президент Словенії

Також він розповів, що у Словенії “достатньо добрі стосунки” з Росією, хоча й наголосив, що все у рамках ЄС і НАТО, та підкреслив, що такі стосунки дають можливість “із перших вуст дізнатися, що насправді думає РФ, і яким чином знайти “ключик”, щоб їх (росіян - ред.) перенаправити, і щоб вони почали виконувати Мінські угоди”.

Разом з тим, президент Словенії наголосив, що конфлікт на Донбасі мирним шляхом необхідно вирішувати якомога швидше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-