Миротворці ООН допомогли би вирішити ситуацію на Донбасі - президент Словенії

Миротворці ООН допомогли би вирішити ситуацію на Донбасі - президент Словенії

Укрінформ
Президент Словенії Борух Пахор вважає, що направлення миротворчої місії ООН на Донбас могло би сприяти мирному врегулюванню ситуації.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийняття такої резолюції і потім направлення відповідних сил миротворців допомогло би вирішити цей спір. Так само і міжнародна спільнота побачила би, що і такі дуже важкі і складні питання можна вирішити мирним шляхом, щоб ніхто більше не загинув і щоб усі залишилися живі», - підкреслив словенський лідер.

При цьому він зазначив, що конфлікт на Сході України «можна вирішити мудрістю і мирним шляхом», якщо сторони дотримуватимуться взятих зобов'язань.

Пахор також наголосив на підтримці України на шляху євроінтеграції. «Словенія абсолютно підтримує України на її шляху європейської інтеграції, тому що Україна є великою суверенною і незалежною державою і сама має право вирішувати, куди їй іти і що робити. І ми, будучи країною ЄС і НАТО, абсолютно за це. Але, з іншого боку, треба розуміти, що треба виконати всі зобов'язання і всі правила, які діють у рамках цього союзу», - зазначив президент.

Читайте також: "Нормандську зустріч" варто провести на початку червня - Порошенко

Як повідомлялося, 10 травня Президент України Петро Порошенко на брифінгу за результатами зустрічі з лідерами ФРН та Франції в Ахені заявив, що Україна стоїть на позиції щодо неможливості виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей без запровадження миротворчої місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-